Slotmoment vastenactie Mpokolo


6 april 2019

Op vrijdag 5 april stapten de leerlingen van het Heilig-Hart & College campus Vondel, Buiteling en Kasteelstraat voor het goede doel. Om geld in te zamelen werden ze gesponsord door ouders, vrienden en familie. Sommigen doneerden een deel van hun spaargeld, anderen belden aan bij buren om een gift te doen. De motivatie zo groot omdat het gekozen doel goed aansluit bij de leefwereld van de leerlingen.

Mpokolo Congo is een steungroep die zich inzet voor het werk van Ivo Vanvolsem. Die heeft in Kananga een opvangcentrum voor verwaarloosde kinderen en kindsoldaten. Ze worden er opgevangen, krijgen eten, onderdak en ook onderwijs. Daarna start een zoektocht om de kinderen terug te verenigen met hun familie. Om de grote afstanden en de slechte wegen te overbruggen, gebruikt de organisatie een 4×4 die dringend aan vervanging toe is.
Vóór de vastenperiode kregen de leerlingen op school een woordje uitleg over Mpokolo en bekeken ze een film die Jan Steenhouwer uit Buizingen maakte tijdens zijn bezoek aan Congo. Hieruit bleek hoe groot de nood aan steun is. De leerlingen waren duidelijk onder de indruk.

De sponsoractie leverde in totaal 4.684.68 euro op. Dat is veel meer dan we zelf hadden verwacht. Als je weet dat sommige kinderen het thuis zelf niet breed hebben en toch nog hun duit in het zakje doen, dan is dat zeker een warm gebaar.
Na de tocht werd het ingezamelde bedrag officieel overhandigd.

 

www.mpokolo-congo.be


Terug