Opdrachten ICT#01 – Blind leren typen (voor 4-5-6)


19 maart 2020

Nu onze school alle lessen moet schrappen omwille van de Coronacrisis, komt er een heleboel tijd vrij die u moet zien op te vullen met uw kinderen.  We starten alvast met blind leren typen.

Uiteraard is dit alles geheel vrijblijvend en is er geen enkele vorm van evaluatie aan verbonden.

 • http://itypemachine.be/ Gratis online cursus. Deze cursus is nog niet volledig uitgewerkt en zit in de opbouwfase. Wel OK om mee te beginnen.
  Je moet een account aanmaken waardoor je vooruitgang wordt bijgehouden.
 • https://www.typelesonline.nl/ Gratis online cursus. Opgelet, er staat reclame op de site.
  Je kan je vooruitgang niet bijhouden.
 • https://www.tipp10.com/nl/ Gratis online cursus. Na het aanmaken van een account kan je meteen starten met oefenen. De site houdt je vooruitgang bij. Nadeel: de echte lessen zijn gemaakt voor een QWERTY- toetsenbord en niet voor ons AZERTY- toetsenbord. De oefeningen worden aangepast, maar zijn eigenlijk niet zoals ze bedoeld zijn. Je kan de toetsenbordindeling aanpassen.
  Je kan het programma ook downloaden op je computer.
 • https://www.computermeester.be/typen.htm Gratis online spel. Deze site is niet echt een cursus, maar eerder een eenmalig spel. Je kan je leerjaar kiezen en dus ook zo het niveau. Vooruitgang wordt niet bijgehouden.
 • https://www.picatypen.nl/ Betalend. Typles en ondertussen leuke weetjes verzamelen. Deze site kreeg ik als tip binnen van een ouder. Momenteel kan je al starten vanaf 39 euro (tijdelijke actie). Zowel QWERTY als AZERTY-toetsenborden zijn ondersteund.
 • https://www.typetopia.com/nl-BE/ Betalend Ziet er aantrekkelijk uit. Enkele kinderen van onze school volgden deze online cursus en ouders zijn er zeer tevreden over. De cursus is redelijk prijzig, maar blijkt wel te werken. De proefles is gratis.
 • https://www.ticken.be/ Betalend 30 lessen in een tempo van 3 lessen per week.
  De opbouw is eenvoudig en je kan de eerste twee lessen gratis uitproberen na registratie. Je krijgt de mogelijkheid om na de cursus een examen te doen waardoor je een diploma kan behalen.
 • https://www.typetuin.nl/ Betalend Nederlandse site. Het abonnement geldt voor 1 jaar. Level 1 kan je gratis proberen. Standaard toetsenbord is QWERTY.

” “


Terug