Virtuele Rondleiding

Ook al zijn de regels stilletjesaan aan het versoepelen, het is nog steeds niet evident voor externen om onze school in levende lijve te bezoeken. Gelukkig is er vanaf nu een alternatief! Je kan onze school nu ook virtueel bezoeken. Zo kan je kennismaken met de school, en de lokalen, de speelplaatsen, turnzalen, refters en keukens ontdekken.

klik op de afbeelding hieronder, en je komt terecht op de virtuele rondleiding van onze school (Je kan ze ook bekijken met een 3D-bril voor een echte VR-belevenis).

Veel plezier! We kijken ernaar uit om jullie ‘in het echt’ te mogen verwelkomen op onze school!

 

 

 

 

Inschrijvingen 2e tot en met 7e jaar 2021-2022

Vanaf maandag 7 juni 2021 8:00 uur kan u hier via een online formulier een aanvraag tot inschrijving doen.
De vraag tot inschrijving bepaalt de volgorde in het inschrijvingsregister.
Momenteel is er een volzetverklaring voor alle richtingen in onze school.
Binnen de 4 dagen na uw online registratie ontvangt u (per mail) een document niet-gerealiseerde inschrijving. Dit document vermeldt het nummer op de wachtlijst.
De school contacteert u van zodra er een plaats is vrijgekomen en brengt u dan op de hoogte van de te volgen inschrijvingsprocedure.
Vraag tot inschrijving 2de jaar secundair. Klik hier
Vraag tot inschrijving 3de jaar secundair. Klik hier
Vraag tot inschrijving 4de jaar secundair. Klik hier
Vraag tot inschrijving 5de jaar secundair. Klik hier
Vraag tot inschrijving 6de jaar secundair. Klik hier
Vraag tot inschrijving 7de jaar secundair. Klik hier

Inschrijvingen

Begin deze week gebeurden de toewijzingen van de plaatsen in het eerste jaar secundair onderwijs. Jullie kozen massaal voor onze school en we zijn blij met deze blijk van vertrouwen in ons project.

Helaas zijn er een heleboel onder jullie die niet de school van hun keuze hebben gekregen of zelfs nergens werden toegewezen. Wij vinden het bijzonder jammer en beseffen erg goed hoe pijnlijk en verwarrend dit voor jullie en jullie zoon of dochter kan zijn. Helaas kunnen wij het systeem niet aanpassen. De plaatsen worden toegewezen via objectieve criteria en toeval. De keuze voor een bepaalde lagere school mag geen voorafname zijn voor het secundair onderwijs.

De komende dagen kunnen alle ouders hun toewijzing ‘verzilveren’ en hun keuze bevestigen. Pas wanneer dat gebeurde, wordt echt helemaal duidelijk hoeveel leerlingen geen school hebben gekregen. Op basis van die cijfers zitten alle secundaire scholen van de regio samen bekijken of en waar er problemen zijn.

Hoe graag we het ook zouden willen, we kunnen geen individuele leerlingen toestaan om een uitzondering te krijgen op het systeem. Wettelijk zijn de regels vastgelegd, wij hebben onze maximale capaciteit al zo hoog mogelijk gezet en we werken ook in overleg en samenspraak met onze collega-scholen.

Via de LOP-verantwoordelijke en het aanmeldsysteem kan je vragen stellen over het verdere verloop. Leerlingen die geen school toegewezen kregen, worden ook door de LOP-deskundige verder geïnformeerd.

Verschillende scholen in de regio zijn bezig met grote projecten om de capaciteit op te kunnen trekken. Ook bij ons komt er een stevige verhoging van het aantal plaatsen binnen enkele jaren,  maar deze plannen kwamen de nodige obstakels tegen. Dit komt wellicht binnenkort in een stroomversnelling.

We beseffen heel goed dat dit geen onmiddellijk antwoord is op jullie vragen en zorgen, maar kunnen niet anders dan samen met jullie hopen dat er voor jullie alsnog een oplossing uit de bus komt. Zodra er meer nieuws is, houden we jullie verder op de hoogte.

Aanmelden voor het 1ste jaar | schooljaar 2021-2022

Klik op onderstaande filmpje voor meer info

 

 

 

Leerkrachten aan het woord

Naar het eerste of tweede jaar Secundair Onderwijs

Ga je volgend schooljaar naar het eerste of het tweede jaar Secundair? Bekijk dan zeker eens het infofilmpje hieronder:

Je kan al deze informatie ook nog eens rustig bekijken in deze presentatie:

Ga je volgend schooljaar naar het eerste jaar B-stroom? Bekijk dan zeker eens het infofilmpje hieronder:

 

Nog vragen? Neem eens een kijkje op onze FAQ-pagina

Op stap naar het secundair onderwijs

Deze digitale infosessie, georganiseerd door het LOP, wordt door de vereiste Corona-maatregelen ingericht ter vervanging van de geplande info-avonden voor ouders.
Scan de QR-code of surf naar www.info-avonden.be


hhchalle maakt deel uit van de scholengroep KORHA