Nieuws


5 december – dag van de vrijwilliger

Heuglijk nieuws – Groene speelplaats

 

Bij het afsluiten van het eerste trimester kregen wij het heuglijk nieuws dat onze aanvraag "Van grijs naar groen speelparadijs" werd geselecteerd voor de subsidie voor een Proeftuin Ontharding met bijhorend begeleidingstraject.  De projectoproep kende een grote respons en meer dan 300 voorstellen werden ingediend.  Uiteindelijk werden er door een strenge jury 23 voorstellen, waaronder ons voorstel, geselecteerd.  De jury gaf ons maar liefst 21/25 punten waardoor het volledige project werd goedgekeurd.  Als alles verloopt volgens plan verwachten wij €151.802 aan subsidies.

In de media

Leerlingen ruilen rekenles voor sneeuwpret – HLN/Mozkito

HALLE - Geen moeilijke sommen of spellingsoefeningen in het Heilig Hart&College in Halle woensdagochtend. Wel sneeuwpoppen, sleeën en heel veel sneeuwpret. De kinderen van de lagere school van het Heilig Hart&College ravotten in het park aan de overkant van de campus aan de Parklaan. Voor één keer kreeg sneeuwballen gooien en sneeuwpoppen maken voorrang op de geplande les. De kinderen genoten met volle teugen, maar ook enkele leerkrachten haalden hun hart op aan zoveel sneeuwplezier.

Bron: Mozkito - HLN

Bericht van stad Halle: oeverwerken – Willamekaai afgesloten

"De werken voor de aanleg van de voetgangersbrug over het kanaal zijn vandaag begonnen. Dit is een grote stap vooruit, maar brengt natuurlijk opnieuw hinder met zich mee. Dat is voor niemand leuk.  Hierbij wijs ik op een belangrijke communicatie voor de week van 28/01 "

Willamekaai: oeverwerken - Willamekaai afgesloten

Uitvoeringsdatum: maandag 28 januari 2019 tot woensdag 30 januari 2019
Vanaf 7 januari wordt de parking aan de voormalige zeepfabriek Klaar tijdelijk gesloten, de Willamekaai zal in de toekomst immers een bochtje maken opdat de voetgangersbrug de nodige ruimte krijgt om te landen op de Willamekaai. Eenmaal de weg hertekend is, wordt de parking opnieuw opengesteld en kan er gestart worden met de effectieve oeverwerken. Tijdens de werken zal het autoverkeer meestal gebruik kunnen maken van de  Willamekaai. Enkel van maandag 28 tot en met woensdag 30 januari zal de Willamekaai gesloten zijn voor alle verkeer. Tijdens deze drie dagen wordt de bestaande weg aangesloten op de nieuwe omleidingsweg.
  • Voor fietsers en voetgangers is er een omleiding voorzien via de Slingerweg, de Leide en de Dijkstraat.
  • Auto’s kunnen het best omrijden via de Sasbrug, de Nederhembrug, de Vandebpeereboomstraat en de Bospoortbrug.
Deze data zijn onder voorbehoud. Weersomstandigheden of onvoorziene problemen kunnen ervoor zorgen dat de planning eventueel moet worden bijgestuurd.