Heilig-Hart&College Handbooghof


Schooljaar 2020 – 2021

Nu we stilletjes aan stapjes zetten richting het ‘gewone’ leven, is het goed om even terug te blikken naar de voorbije periode. Via de link hieronder kan je een mooi filmpje bekijken met heel wat foto’s over onze voorbereidingen, noodopvang, livesessies, … . Veel kijk- en luisterplezier.https://youtu.be/Xr5d8XNdOew

SAMEN VOOR VEILIGHEID IN DEZE CORONA-TIJD

Het is bijna zover! Morgen gaat onze schoolpoort weer een klein beetje open. Het heropenen van de school leidt bij sommige ouders tot enige ongerustheid, wat begrijpelijk is. Wij stellen alles in het werk om de heropstart zo vlot en veilig mogelijk te laten verlopen.

Alle informatie omtrent de veiligheid in onze school kan u hier lezen of bekijken in een kort filmpje 

Draaiboek heropstart onderwijs

Klik hier voor het draaiboek van heropstart onderwijs Vlaanderen.

Klik hier voor het draaiboek van onze school.

Opendeuravond Heilig-Hart & College Secundair

Normaal gezien was op 27/03/2020 onze opendeuravond gepland. Het zal jullie niet verbazen dat deze niet kon doorgaan. Via deze trailer willen we jullie wel wat informatie bezorgen over onze school.Geïnteresseerd?
Deze presentatie geeft jullie meer uitleg over ‘NAAR HET EERSTE JAAR SO’

INSCHRIJVINGEN SCHOOLJAAR 2020-2021:

UPDATE CORONA (18/03/2020):

De data en procedure van aanmelden en inschrijven blijven dezelfde.

Vrije inschrijvingsperiode van 3/06/2020 tot 3/07/2020, nadien zijn onze secretariaten gesloten tot 22 augustus.

Hulp nodig of een vraag over aanmelden/inschrijven? Ga naar www.basisschool-aanmelden.be

https://hhchandbooghof.blogspot.com/

Beste ouder

Op 12 maart 2020 riep de overheid drastische maatregelen uit om de verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan. Een van de maatregelen was het opschorten van alle lessen in scholen tot aan de paasvakantie. Lessen gaan niet door, maar de school voorziet opvang voor leerlingen die echt nergens anders terecht kunnen.

Doktersattesten voor afwezigheden zijn niet nodig.

Per regio zal er 1 locatie voorzien worden waar leerlingen tot 14 jaar opgevangen kunnen worden. Daar zullen leerkrachten van onze verschillende scholen aanwezig zijn om toezicht te doen.

Opgelet:  De maatregel is erop gericht verspreiding van het Corona-virus zoveel mogelijk tegen te gaan. Daarom is het erg belangrijk dat jullie alles proberen om jullie zoon of dochter thuis te houden. Enkel wanneer je geen alternatieven hebt, kan je zoon of dochter naar de opvang komen.

Wij vragen jullie om via Smartschool of via onderstaand briefje te laten weten op welke dagen jouw zoon of dochter naar de opvang zou komen en wat de reden is. Het is niet de bedoeling om leerlingen snel even af te zetten en nadien weer op te halen. Hiermee brengt u uw zoon of dochter en de medeleerlingen nodeloos in gevaar.

De opvang is in principe gratis. De voor- en naschoolse opvang voor de kleuter- en lagere school blijft ook doorgaan, maar blijft betalend. Deze wordt voorzien op de plaats van jouw regio. Op de lokale verlofdagen van jouw school is er enkel betalende opvang voor de kleuter- en lagere scholen (zoals reeds eerder werd voorzien).

Deze periode is geen vakantie. Dat wil zeggen dat leerkrachten misschien opdrachten zullen geven aan jouw zoon of dochter. Ze zullen jou laten weten hoe dat gebeurt en wat ze verwachten. Het is belangrijk dat ze de leerstof blijven onderhouden. De proefwerken voor de leerlingen van de secundaire school worden afgeschaft. Er zijn geen warme maaltijden en er wordt geen busvervoer voorzien.

Voorlopig gaan we ervan uit dat de lessen na de paasvakantie weer normaal verlopen, maar alle activiteiten en uitstappen tot eind april worden preventief afgelast. Als dat niet zo zou zijn, houden we jou zeker op de hoogte.

Vriendelijke groeten

Lander Van Medegael

Algemeen Directeur

Katholiek Onderwijs Regio Halle Annuntiaten

Info Coronavirus (Covid-19)

Op verschillende plaatsen in Europa zijn mensen besmet met het coronavirus Covid-19. De kans is reëel dat er ook in België mensen met het virus zullen opduiken. Maak je geen zorgen, de overheden en gezondheidsdiensten staan klaar om patiënten op te vangen en te verzorgen.

Wat moet jij als ouder weten en doen?

Wat is het coronavirus?

Coronavirussen komen vaak voor: ook de gewone verkoudheid is een virus uit de coronafamilie. Het virus dat nu voor het eerst in China is aangetroffen, Covid-19, kan zich wereldwijd verspreiden.

Maatregelen?

Zolang er geen of slechts enkele patiënten in ons land opduiken, is het voldoende om deze mensen te isoleren en bij hun contacten waakzaam te zijn voor symptomen. Meer drastische maatregelen zoals sluiting van scholen zijn niet nodig. Pas wanneer er een grotere uitbraak in ons land zou zijn met meerdere patiënten, zal de overheid overwegen om bijvoorbeeld bioscopen of scholen te sluiten of andere plaatsen waar vele mensen samen komen, of om evenementen af te lassen. In dat geval verwittigt de overheid de school, en houden wij je op de hoogte.

Wat kan ik als ouder doen?

Het coronavirus is niet erger dan een normale wintergriep. Er worden wel meer mensen ziek omdat het een nieuw virus is. Ons lichaam heeft er nog geen antistoffen tegen ontwikkeld. Virussen verspreiden zich vooral via de handen.

  • Zeker doen: was regelmatig en grondig (40 à 60 sec.) je handen. Leer je kind de handen met water en zeep te wassen en doe dat ook zelf. Speciale wasgels zijn niet nodig, gewone zeep volstaat.
  • Moet jij of jouw kind hoesten? Doe dat in een papieren zakdoekje of in de binnenkant van de ellebogen.
  • Gebruik papieren zakdoekjes bij het niezen of snuiten en gooi ze weg in een afsluitbare vuilbak.
  • Vermijd handen en kussen te geven.

Een mondmasker dragen op school is op dit moment niet nodig. Dat heeft alleen zin in ziekenhuizen waar patiënten met het coronavirus verzorgd worden en in laboratoria waar het lichaamsmateriaal van deze patiënten onderzocht wordt.

Krijgt je kind (of jijzelf) koorts, keelpijn, hoofdpijn en begint het te hoesten? Hou het dan thuis en raadpleeg een huisarts. Hij kan de situatie beoordelen en de gepaste maatregelen nemen.

Wat doet de school?

De school volgt de richtlijnen van de overheid. Mocht je kind op school ziek worden, dan wordt het uit de klas verwijderd en worden de ouders opgebeld. Contacteer dan je huisarts en vraag een huisbezoek of een afspraak buiten de consultatie-uren. Indien er na onderzoek wordt vastgesteld dat het om een coronabesmetting gaat, zal de huisarts het team Infectieziektebestrijding en Vaccinatie van het Agentschap Zorg en Gezondheid verwittigen die dan nagaat welke maatregelen er moeten worden genomen in school.

Meer informatie?

  • Algemene info en veelgestelde vragen: www.info-coronavirus.be.

Heb je nog een vraag? Bel 0800 14689 of mail info-coronavirus@health.fgov.be.

Ook de ouders van instappers na de krokusvakantie, Pasen of Hemelvaart zijn van harte welkom op onze infodag.
Wij wensen iedereen een deugddoende kerstvakantie toe en het allerbeste voor 2020
Bedankt voor de fijne kersthappening! Klik op de afbeelding voor het fotoalbum.
Op 6 december ontvingen wij naar goede gewoonte onze lieve, goede Sint. Klik op de afbeelding voor het fotoalbum.
KLIK OP DE AFBEELDING VOOR HET VOLLEDIGE FOTOALBUM VAN LA1 en LA2

 


HEILIG-HART&COLLEGE HALLE BREEKT UIT

van infoavond tot eerste klusjesdag

Op woensdag 9 oktober was het zover. We konden nu eindelijk onze plannen voorstellen na jaren van voorbereidingen, subsidiedossiers maken, partners zoeken en brainstormen. 

“Van grijs naar groen speelparadijs” is het uitgangspunt om van onze speelplaats een groenere, kindvriendelijkere en een actievere plaats te maken. Hiervoor werken we samen met verschillende partners die ons met hun expertise logistiek en financieel zullen steunen. 

Tijdens de infoavond kreeg een geïnteresseerd publiek te horen hoe het allemaal begon met het opgefriste tuintje van de zusters. En hoe dit uiteindelijk zal resulteren in een oase van groen. De werkgroep had het over de reeds gerealiseerde administratieve taken, het nut van meer groen in en rond onze school en nodigde de aanwezigen meteen uit om mee de handen uit de mouwen te komen steken op 2 klusjesdagen. 

De eerste klusjesdag zit er intussen al op. Op zaterdag 26 oktober verzamelden – onder een aangenaam herfstzonnetje – een twintigtal enthousiaste leerkrachten en ouders zich op school om samen te snoeien, te ruimen, te knutselen. Maar liefst twee grote containers werden er afgevoerd met als resultaat het wegwerken van ‘verloren ruimtes’ zodat deze plaatsen klaar zijn voor de ‘grote werken’. Er werden ook reeds bloem- en speelgoedbakken gemaakt. Ook langs deze weg een woordje van dank aan de helpende handen! 

Wij danken onze partners: Departement Omgeving – Fris in het landschap – MOS – Provincie Vlaams-Brabant – Stad Halle – Regionaal Landschap Pajottenland&Zennevallei


DAG VAN DE SPORTCLUB

Op woensdag 18 september deed onze school enthousiast mee met de oproep ‘Breng je sportclub naar school!’.  Deze dag stond centraal in een sportweek waarop er elke dag wel een sportieve activiteit werd georganiseerd.

Alle leerlingen en leerkrachten werden opgeroepen om in kledij van hun sportclub naar school te komen. Wij zorgden voor een feestelijke ontvangst! We haalden de rode loper van de school boven. In samenwerking met de sportdienst was Basiel er, de kindermascotte van de Stad Halle. Als special guest verwelkomde hij onze sporters op het podium. Een DJ zorgde voor de omkadering en sfeervolle muziek. Zo begon deze dag alvast met een feestje op onze speelplaats.

Na het belsignaal stelden onze turnmeesters het sportieve schooljaar 2019 – 2020 voor. Vanwege het Olympisch jaar 2020 willen we wel iets extra doen. Zo is er nog steeds ZONtijd. Het project waarmee we onze leerlingen en leerkrachten stimuleren zoveel mogelijk te bewegen tussen en tijdens de lessen. Bewegingstussendoortjes, actieve verplaatsingen tijdens uitstappen, actieve speeltijden, … Dit jaar hebben we ook 30 stappentellers aangekocht die voor nog een extra stimulans moeten zorgen.

We kregen onze kleine 300 leerlingen zelfs eventjes helemaal stil toen een tegenprestatie van de turnleerkrachten verklapt werd. Zij zullen 24u lang turnles geven als alle leerlingen samen aan 30 000 extra beweegminuten geraken tijdens schooldagen!

Na deze voorstelling stopte het niet. Plaatselijke turnvereniging KSVT Lembeek had onze turnzaal omgetoverd tot een uitdagend en prikkelend turnparcours. Alle klassen konden hier in een doorschuifsysteem proeven van deze club en sport.

Zoals elke graad deze week had de eerste graad deze dag hun halve sportdag. Zij trokken ook nog eens naar het park om er samenwerkingsopdrachtjes uit te voeren en zich voor te bereiden op de interscholen veldloop eind deze maand.

Tijdens de voormiddagspeeltijd ging het feestje op de speelplaats dan weer verder. Kinderen konden een demo komen geven van hun sport. Onze monden vielen open: turners, stunt steppers, skaters en verschillende dansstijlen van hip hop, jazz tot break dance passeerden de revue op het voor de gelegenheid opgestelde podium op onze speelplaats.

Dit project werd door de Halse sportdienst alvast beloond met €300 aan sportmateriaal. Zij zullen ons project ook aan Sport Vlaanderen voorstellen waar we nog eens kans maken op een prijs van €750. 

We wensen hiervoor kindermascotte van de Stad Halle, Basiel, nog eens te bedanken voor zijn aanwezigheid alsook de twee toptrainsters van KSVT Lembeek, Kari Descheemaeker en Rani Vandenschrick. 

Allo foto’s: https://photos.google.com/share/AF1QipNE8u4bBNs2MO-C0SkgbQ2XeJfTr227vSB5Ib9He3sZ7iC8eLzsLMPeFunxyaLH8w?key=RUVtUEVqTmZxR2l1Y1pEeTVqRzJ2bHJadVZYNTVRVouwen voor vrede

‘Mag het wat m€€r zijn?’, zo luidde de slogan van de Vlaamse Vredesweek. Er is immers nood aan meer middelen voor vrede, … veel meer zelfs.

De leerlingen vouwden tijdens de SoVa-lessen een kraanvogel, dat is een symbool voor een voorspoedige en vredevolle wereld, en gaven op deze manier een krachtig signaal aan de nieuwe federale regering. 

Juf Bartel bracht alle gevouwen kraanvogels naar Diksmuide waar ze werden verzameld want hoe meer kraanvogels, hoe krachtiger het signaal! 


Veldloop

Maar liefst 70 van onze leerlingen kwamen zaterdag 28 september hun beste beentjes voorzetten op de veldloop! Ze trotseerden de regen en wind heel moedig!
10 kinderen gingen zelfs met een medaille naar huis!

Foto’s sportdag

 

” “