Heilig-Hart&College Handbooghof


Ook de ouders van instappers na de krokusvakantie, Pasen of Hemelvaart zijn van harte welkom op onze infodag.
Wij wensen iedereen een deugddoende kerstvakantie toe en het allerbeste voor 2020
Bedankt voor de fijne kersthappening! Klik op de afbeelding voor het fotoalbum.
Op 6 december ontvingen wij naar goede gewoonte onze lieve, goede Sint. Klik op de afbeelding voor het fotoalbum.
KLIK OP DE AFBEELDING VOOR HET VOLLEDIGE FOTOALBUM VAN LA1 en LA2

 


HEILIG-HART&COLLEGE HALLE BREEKT UIT

van infoavond tot eerste klusjesdag

Op woensdag 9 oktober was het zover. We konden nu eindelijk onze plannen voorstellen na jaren van voorbereidingen, subsidiedossiers maken, partners zoeken en brainstormen. 

“Van grijs naar groen speelparadijs” is het uitgangspunt om van onze speelplaats een groenere, kindvriendelijkere en een actievere plaats te maken. Hiervoor werken we samen met verschillende partners die ons met hun expertise logistiek en financieel zullen steunen. 

Tijdens de infoavond kreeg een geïnteresseerd publiek te horen hoe het allemaal begon met het opgefriste tuintje van de zusters. En hoe dit uiteindelijk zal resulteren in een oase van groen. De werkgroep had het over de reeds gerealiseerde administratieve taken, het nut van meer groen in en rond onze school en nodigde de aanwezigen meteen uit om mee de handen uit de mouwen te komen steken op 2 klusjesdagen. 

De eerste klusjesdag zit er intussen al op. Op zaterdag 26 oktober verzamelden – onder een aangenaam herfstzonnetje – een twintigtal enthousiaste leerkrachten en ouders zich op school om samen te snoeien, te ruimen, te knutselen. Maar liefst twee grote containers werden er afgevoerd met als resultaat het wegwerken van ‘verloren ruimtes’ zodat deze plaatsen klaar zijn voor de ‘grote werken’. Er werden ook reeds bloem- en speelgoedbakken gemaakt. Ook langs deze weg een woordje van dank aan de helpende handen! 

Wij danken onze partners: Departement Omgeving – Fris in het landschap – MOS – Provincie Vlaams-Brabant – Stad Halle – Regionaal Landschap Pajottenland&Zennevallei


DAG VAN DE SPORTCLUB

Op woensdag 18 september deed onze school enthousiast mee met de oproep ‘Breng je sportclub naar school!’.  Deze dag stond centraal in een sportweek waarop er elke dag wel een sportieve activiteit werd georganiseerd.

Alle leerlingen en leerkrachten werden opgeroepen om in kledij van hun sportclub naar school te komen. Wij zorgden voor een feestelijke ontvangst! We haalden de rode loper van de school boven. In samenwerking met de sportdienst was Basiel er, de kindermascotte van de Stad Halle. Als special guest verwelkomde hij onze sporters op het podium. Een DJ zorgde voor de omkadering en sfeervolle muziek. Zo begon deze dag alvast met een feestje op onze speelplaats.

Na het belsignaal stelden onze turnmeesters het sportieve schooljaar 2019 – 2020 voor. Vanwege het Olympisch jaar 2020 willen we wel iets extra doen. Zo is er nog steeds ZONtijd. Het project waarmee we onze leerlingen en leerkrachten stimuleren zoveel mogelijk te bewegen tussen en tijdens de lessen. Bewegingstussendoortjes, actieve verplaatsingen tijdens uitstappen, actieve speeltijden, … Dit jaar hebben we ook 30 stappentellers aangekocht die voor nog een extra stimulans moeten zorgen.

We kregen onze kleine 300 leerlingen zelfs eventjes helemaal stil toen een tegenprestatie van de turnleerkrachten verklapt werd. Zij zullen 24u lang turnles geven als alle leerlingen samen aan 30 000 extra beweegminuten geraken tijdens schooldagen!

Na deze voorstelling stopte het niet. Plaatselijke turnvereniging KSVT Lembeek had onze turnzaal omgetoverd tot een uitdagend en prikkelend turnparcours. Alle klassen konden hier in een doorschuifsysteem proeven van deze club en sport.

Zoals elke graad deze week had de eerste graad deze dag hun halve sportdag. Zij trokken ook nog eens naar het park om er samenwerkingsopdrachtjes uit te voeren en zich voor te bereiden op de interscholen veldloop eind deze maand.

Tijdens de voormiddagspeeltijd ging het feestje op de speelplaats dan weer verder. Kinderen konden een demo komen geven van hun sport. Onze monden vielen open: turners, stunt steppers, skaters en verschillende dansstijlen van hip hop, jazz tot break dance passeerden de revue op het voor de gelegenheid opgestelde podium op onze speelplaats.

Dit project werd door de Halse sportdienst alvast beloond met €300 aan sportmateriaal. Zij zullen ons project ook aan Sport Vlaanderen voorstellen waar we nog eens kans maken op een prijs van €750. 

We wensen hiervoor kindermascotte van de Stad Halle, Basiel, nog eens te bedanken voor zijn aanwezigheid alsook de twee toptrainsters van KSVT Lembeek, Kari Descheemaeker en Rani Vandenschrick. 

Allo foto’s: https://photos.google.com/share/AF1QipNE8u4bBNs2MO-C0SkgbQ2XeJfTr227vSB5Ib9He3sZ7iC8eLzsLMPeFunxyaLH8w?key=RUVtUEVqTmZxR2l1Y1pEeTVqRzJ2bHJadVZYNTVRVouwen voor vrede

‘Mag het wat m€€r zijn?’, zo luidde de slogan van de Vlaamse Vredesweek. Er is immers nood aan meer middelen voor vrede, … veel meer zelfs.

De leerlingen vouwden tijdens de SoVa-lessen een kraanvogel, dat is een symbool voor een voorspoedige en vredevolle wereld, en gaven op deze manier een krachtig signaal aan de nieuwe federale regering. 

Juf Bartel bracht alle gevouwen kraanvogels naar Diksmuide waar ze werden verzameld want hoe meer kraanvogels, hoe krachtiger het signaal! 


Veldloop

Maar liefst 70 van onze leerlingen kwamen zaterdag 28 september hun beste beentjes voorzetten op de veldloop! Ze trotseerden de regen en wind heel moedig!
10 kinderen gingen zelfs met een medaille naar huis!

Foto’s sportdag