Voor het eerst naar de kleuterklas


We proberen er als juf voor te zorgen dat onze kleuters kunnen uitgroeien tot ondernemende en gelukkige kleuters. Daarom bieden we uitdagend en gevarieerd materiaal en boeiende activiteiten aan zodat kleuters zoveel mogelijk ervaringen kunnen opdoen om te ontwikkelen tot zelfstandige, geïnteresseerde personen.

Door gericht te observeren en mee te spelen met de kinderen, proberen we na te gaan wat de talenten van elk kind zijn, waar ze sterk in zijn en wat ze graag doen.
Zo probeert de juf op maat van elk kind de hoeken en activiteiten aan te passen.

Ook de zorgjuf, leerkracht muzo en turnjuf zullen in samenspraak met de juf de kleuters extra groeikansen aanbieden.

Afspraken

Er wordt veel aandacht besteed aan zelfredzaamheid, we streven ernaar om een gezonde, milieubewuste school te zijn.

  • Woensdag is “fruitdag” maar we promoten elke dag fruit.
  • Er wordt enkel water of melk gedronken en liefst in hervulbare flessen.
  • Er wordt in de klassen gegeten omdat we het belangrijk vinden dat dit in alle rust kan gebeuren.
  • De kleuters krijgen de kans om tijdens de speeltijd te genieten van speelhuisjes, speeltuigen, de graspleinen …. Bij slecht weer, kunnen de kinderen spelen in een grote, overdekte speelplaats.


Voor het eerst naar school

  • Op de eerste instapdag worden de ouders samen met hun peuter, vanaf 8.15u verwacht in de klas. Na een 15-tal minuten wordt er afscheid genomen van de kinderen en worden de ouders boven in de refter uitgenodigd voor een tas koffie en een woordje uitleg van de directeur.  e juf zorgt samen met de zorgjuf en de kinderverzorgster ervoor dat de kinderen zich al snel thuis voelen.
  • De peuters mogen zelf een kussen, een knuffel, een fopspeen (naamtekenen a.u.b.) meebrengen dat in de klas mag blijven.
  • Alle kinderen krijgen de kans om op een rustige, sfeervolle manier een dutje te doen onder de begeleiding van de kinderverzorgster.
  • Wanneer je kind nog niet zindelijk is tijdens het middagdutje, gelieve dagelijks een pamper mee te geven.