In de kijker


Bericht van stad Halle: oeverwerken – Willamekaai afgesloten

"De werken voor de aanleg van de voetgangersbrug over het kanaal zijn vandaag begonnen. Dit is een grote stap vooruit, maar brengt natuurlijk opnieuw hinder met zich mee. Dat is voor niemand leuk.  Hierbij wijs ik op een belangrijke communicatie voor de week van 28/01 "

Willamekaai: oeverwerken - Willamekaai afgesloten

Uitvoeringsdatum: maandag 28 januari 2019 tot woensdag 30 januari 2019
Vanaf 7 januari wordt de parking aan de voormalige zeepfabriek Klaar tijdelijk gesloten, de Willamekaai zal in de toekomst immers een bochtje maken opdat de voetgangersbrug de nodige ruimte krijgt om te landen op de Willamekaai. Eenmaal de weg hertekend is, wordt de parking opnieuw opengesteld en kan er gestart worden met de effectieve oeverwerken. Tijdens de werken zal het autoverkeer meestal gebruik kunnen maken van de  Willamekaai. Enkel van maandag 28 tot en met woensdag 30 januari zal de Willamekaai gesloten zijn voor alle verkeer. Tijdens deze drie dagen wordt de bestaande weg aangesloten op de nieuwe omleidingsweg.
  • Voor fietsers en voetgangers is er een omleiding voorzien via de Slingerweg, de Leide en de Dijkstraat.
  • Auto’s kunnen het best omrijden via de Sasbrug, de Nederhembrug, de Vandebpeereboomstraat en de Bospoortbrug.
Deze data zijn onder voorbehoud. Weersomstandigheden of onvoorziene problemen kunnen ervoor zorgen dat de planning eventueel moet worden bijgestuurd.

Kinderen zamelen speelgoed in voor leeftijdsgenootjes

De ouderraad van het Heilig Hart&College afdeling Vondel vond de kerstperiode een ideaal moment om even stil te staan bij kinderen uit Halle en omgeving die geconfronteerd worden met moeilijke leefomstandigheden. Ze riepen op om speelgoed in goede staat in te zamelen voor dagcentrum De Wip, voor Halle Zonder Grenzen en voor het Centrum voor Menswelzijn zodat kinderen uit deze gezinnen ook een leuk geschenkje onder de kerstboom kunnen vinden.De oproep leverde maar liefst 630 stuks speelgoed op dat onder de drie organisaties verdeeld wordt.

3e Quiz oudervrienden

Ondertussen zijn we al toe aan de 3de editie van onze quiz. Wil je genieten van een hapje en een drankje, intussen ijverig zoeken naar antwoorden en de andere ouders leren kennen of bijpraten. Of wie weet oude bekenden terugzien? En wie weet naar huis gaan met een mooie prijs! Waag dus je kans en je steunt ook onze schoolwerking. De jury zal rechtvaardige rechter spelen. Verwacht u aan een verteerbaar menu van vragen, met verfrissende toetsen, beetgaar, haalbare kaarten en af en toe een lastige kuitenbijter.

Inschrijven

  • via hhc.oudervrienden@gmail.com
  • via inschrijvingsstrookje tot 25 januari met vermelding van je ploegnaam en naam ploegkapitein (max. 4 personen/ploeg).
 

Betalen doe je de avond zelf, deelname is 15€ per ploeg.

Snel zijn is de boodschap, wij beperken ons tot 30 ploegen!

 

Infoavond onderwijsvernieuwing secundair onderwijs

Film: (klik op de titel van dit item)