Inschrijven


Inschrijven in een basisschool 2019-2020

Alle scholen in Sint-Pieters-Leeuw (ook in Beersel en Halle) werken met een elektronisch aanmeldsysteem voor de inschrijvingen in de basisschool (kleuter en lagere school). Het is zeer belangrijk dat je je kind tijdens de juiste periode aanmeldt, zo ben je zekerder van een plaats voor je kind. Als je inschrijft na deze periode, dan is de kans heel klein dat je nog een plaats vindt! Aanmelden kunt u doen via de website www.basisschool-aanmelden.be

Voor wie?

Je hebt een kind dat geboren is in 2017? Dan moet je je kind binnenkort inschrijven in een basisschool! Sommige kinderen zijn nog niet of nog maar pas 1 jaar oud zijn maar ook zij moeten binnenkort ingeschreven worden (ook al starten ze pas in september 2020).

Hoe?

Ga naar de website www.basisschool-aanmelden.be voor meer info over de aanmeldprocedure en de aanmeldingsperiodes.

Extra info: 

Schrijf alle kinderen in die van school willen veranderen en alle kinderen geboren in 2017, ook als ze pas starten op 1 september 2020.

De belangrijke data in verband met de aanmeldings- en inschrijvingsperiode vindt u hier.

Bij de  aanmeldingen en inschrijvingen voor schooljaar 2019-2020 wordt er geen afzonderlijke periode meer voorzien voor kinderen van personeel en broers/zussen. Er is nog slechts 1 aanmeldperiode voor alle kinderen. De kinderen van personeel en broers/zussen zullen door het computersysteem automatisch met voorrang geplaatst worden.

Alle kinderen:

–          Aanmelden: vanaf 18 maart 2019 tot 5 april 2019

–          Inschrijven na gunstig advies van aanmelden : 6 mei 2019 tot 24 mei 2019

Start vrije inschrijvingen op 6 juni 2019. De inschrijvingen gebeuren vanaf dan chronologisch en rechtstreeks op de school.

Link naar brochure aanmelden secundair onderwijs: klik hier