Algemene Informatie

Onze secundaire school heeft twee vestigingsplaatsen, campus Vondel (1e graad) en campus Parklaan (2e en 3e graad). Beide campussen liggen op een boogscheut van elkaar, in het centrum van Halle.

De eerste graad bevindt zich op campus Vondel.

IMG_0014

De tweede en de derde graad in campus Parklaan.

IMG_0115

Het Heilig-Hart&College is in 2005 ontstaan uit de fusie van twee andere scholen, het Heilig-Hartinstituut en het Onze-Lieve-Vrouwe College. De Zusters Annuntiaten van Heverlee zijn de inrichtende macht van onze scholen.

Met een 300-tal medewerkers is onze school een van de grootste werkgevers van de streek.

We zijn een grote school met veel studierichtingen. Daardoor kunnen we je binnen de school een studierichting aanbieden die best bij je past. We hebben verscheidene aso-richtingen. Op bso-niveau hebben we vooral richtingen die behoren tot de ‘zachte sector’ en dat is ook zo voor onze tso-richtingen.

Wij werken op onze school in graden. Leerlingen worden bij een graad geplaatst op basis van leeftijd en niet op basis van de richting die ze volgen. Dat betekent concreet dat er per graad n directeur is, die geholpen wordt door een aantal medewerkers

Vondel

Het doel van onze school is je een opleiding te geven van een hoge kwaliteit. Als je na je secundaire studies bij ons de school verlaat, ben je perfect in staat je studies in het hoger onderwijs verder te zetten. We garanderen je een slaagkans die hoger ligt dan het Vlaamse gemiddelde, mits jij de vereiste inspanningen doet. Als je bij ons een BSO-richting volgde, kunnen wij je vertellen dat je snel werk zal vinden omdat onze leerlingen veelgevraagd zijn op de arbeidsmarkt.

Omdat wij onderwijs van hoge kwaliteit geven, vragen we van onze leerlingen inzet, doorzettingsvermogen, stiptheid en orde. Ook het goed beheersen van de Nederlandse taal is broodnodig om goede resultaten te halen. Daarom eisen we dat je op school altijd Nederlands spreekt.

Heb je problemen op studievlak of op andere vlakken, dan staan wij klaar om je te ondersteunen. Ons team van gedreven, en gemotiveerde leerkrachten is er voor jou. (een uitgebouwde begeleiding en bevestigende schoolcultuur).

Bij ons vind je een gezonde mix tussen inspanning en ontspanning. Zo worden er middagactiviteiten georganiseerd in de eerste graad, hebben we een aanbod naschoolse sport en we organiseren ook verrassingsmomenten waar leerlingen zeer enthousiast over zijn. (activiteiten).

Wij zijn een katholieke school en daar hechten we belang aan. De manier van leven van Jezus proberen we vandaag op onze school , rekening houdend met de eigen tijd, na te leven. Iedereen, ongeacht zijn overtuiging, is bij ons welkom. We vragen respect voor onze christelijke eigenheid en respecteren de anderen vanuit ons christelijk geloof, zoals Jezus dat deed. (christelijke identiteit)

schoollente