Inschrijven


Inschrijven in een basisschool 2019-2020

Alle scholen in Sint-Pieters-Leeuw (ook in Beersel en Halle) werken met een elektronisch aanmeldsysteem voor de inschrijvingen in de basisschool (kleuter en lagere school). Het is zeer belangrijk dat je je kind tijdens de juiste periode aanmeldt, zo ben je zekerder van een plaats voor je kind. Als je inschrijft na deze periode, dan is de kans heel klein dat je nog een plaats vindt!

Voor wie?

Je hebt een kind dat geboren is in 2017? Dan moet je je kind binnenkort inschrijven in een basisschool! Sommige kinderen zijn nog niet of nog maar pas 1 jaar oud zijn maar ook zij moeten binnenkort ingeschreven worden (ook al starten ze pas in september 2020).

Hoe?

Ga naar de website www.basisschool-aanmelden.be voor meer info over de aanmeldprocedure en de aanmeldingsperiodes.

Extra info: 

Omwille van aanpassingen in de wetgeving rond inschrijvingen kunnen wij momenteel nog geen  correcte data van de aanmeldings- en inschrijvingsperiodes meedelen.

Onze excuses daarvoor.

Eind januari kom je op www.basisschool-aanmelden.be alle juiste informatie over aanmelden en inschrijven in het kleuter- en lager onderwijs voor het schooljaar 2019-2020 te weten!

Vragen? Contacteer de LOP-deskundige via greet.marcelis@ond.vlaanderen.be

De onderstaande data zijn onder voorbehoud en kunnen nog gewijzigd worden.

Schrijf alle kinderen in die van school willen veranderen en alle kinderen geboren in 2017, ook als ze pas starten op 1 september 2020.

De belangrijke data (onder voorbehoud) in verband met de aanmeldings- en inschrijvingsperiode vindt u hier.

Bij de  aanmeldingen en inschrijvingen voor schooljaar 2019-2020 wordt er geen afzonderlijke periode meer voorzien voor kinderen van personeel en broers/zussen. Er is nog slechts 1 aanmeldperiode voor alle kinderen. De kinderen van personeel en broers/zussen zullen door het computersysteem automatisch met voorrang geplaatst worden.

Alle kinderen:

–          Aanmelden: vanaf 1 maart 2019 tot 29 maart 2019

–          Inschrijven na gunstig advies van aanmelden : 6 mei 2019 tot 24 mei 2019

Start vrije inschrijvingen op 28 mei 2019. De inschrijvingen gebeuren vanaf dan chronologisch en rechtstreeks op de school.