Nieuws


Bednet @ Handbooghof

bednet

Op 17 maart nam ook onze school deel aan de grote pyjamadag!  Meester Wim kreeg de kinderen uit het derde en vierde leerjaar zelfs zo ver dat ze met hun pyjama een frisse duik namen in het Hallebad!

Klik hier voor de foto’s!

Lees meer

Wij staan klaar met een koffer vol…

 een_koffer_volWij staan klaar met een koffer vol

goesting, om van dit schooljaar een mooi jaar te maken.

positiviteit, om de positieve kanten te zien en te belichten.

wijsheid, om naar eer en geweten de juiste beslissingen te kunnen nemen.

moed, om door te zetten wanneer het eens moeilijk wordt.

creativiteit, om kleur te geven aan het schoolleven en oplossingen te vinden voor problemen.

inlevingsvermogen, om kinderen, ouders en medewerkers beter te begrijpen.

tijd, voor de dingen die er werkelijk toe doen.

 

 

Lees meer

Beste ouder(s)

De vastenactie van de kleuterafdeling staat dit jaar in het teken van het project van juf Elien in Senegal. De school ‘Les Cajoutiers’ werd negen jaar geleden opgericht om kansarme en hulpbehoevende kinderen uit het dorpje Warang een kans te bieden op scholing en betere levensomstandigheden.

Vorig jaar ging juf Elien zes maanden op stage naar de school en heeft ze geholpen bij de opstart van een klasje voor kinderen met het syndroom van Down. Vandaag zijn er al dertien kinderen met het Downsyndroom die dagelijks naar ‘Les Cajoutiers’ kunnen gaan. De meeste kinderen hebben intussen een meter of peter die maandelijks een bedrag storten zodat ze naar school kunnen blijven gaan. Dame, Moussa en Ibrahima, drie jongens uit de Downklas, wachten nog op iemand die hun meter- of peterschap wil opnemen. Hopelijk kunnen we ook hun toekomst verzekeren om hun verdere schoolcarrière uit te bouwen.
cajoutiers 2“Alleen samen kunnen we de wereld van deze kinderen in beweging brengen!”

cajoutiers 3Doneren is nog steeds mogelijk. De donatiedoos blijft nog tot de paasvakantie op school staan. Jullie mogen dus gerust nog een omslagje met een kleine bijdrage meegeven met jullie kleutertje. Zij kunnen dit dan zelf in de doos steken.
De doos zal ook op donderdag 23/3 (tijdens de carnavalsparade van de kleutertjes) nog eens aan de schoolpoort staan.

Alvast heel erg bedankt voor jullie massale steun!

DJEUREUDJEUF! (dankuwel in de Senegalese volkstaal)

Lees meer

Rekenzakjes KA

zakje

Het vervaardigen van de rekenzakjes was een groot succes.  Bedankt voor jullie HULP!

Klik hier voor de foto’s!

Lees meer

Carnaval op school

halle_carnaval

Naar jaarlijkse gewoonte vieren wij met de hele school Carnaval.  Met het stralende weer was de stoet door de stad een groot succes.

Klik hier voor de foto’s van de kleuterafdeling.

Klik hier voor de foto’s van de lagere afdeling.

Lees meer

Music for Oye Lena

Oye LENA is een Belgisch-Peruaanse NGO met een kleuterproject in Curahuasi, Peru, in het hartje van de Andes, op 2500m hoogte.

Oye LENA staat voor “Oye Loquitas EN Acción!”, hetgeen (erg vrij vertaald) betekent: “Hoor eens, wij ondernemen actie!”

Het project ‘Oye LENA’ wil via onderwijs armoede en sociale ongelijkheid tegengaan. Goed kleuteronderwijs is van groot belang voor een succesvolle schoolcarrière en opent deuren naar nieuwe levensperspectieven.

Op maandag 13 maart kwam Stefanie Van Erps, de oprichtster, het project toelichten aan alle kinderen van de lagere afdeling!

De zus van juf Sofie Van Valckenborgh (1B) maakt deel uit van ‘Oye Lena’.  Samen met andere vrijwilligers probeert ze de plaatselijke bevolking zo goed als  mogelijk te ondersteunen.  Wij dragen deze organisatie dan ook een warm hart toe en willen hen  graag een duwtje in de rug geven!

De school wil ‘Oye Lena’ steunen door enkele acties op te zetten gedurende de vastenperiode.    De komende dagen organiseert elk leerjaar één of meerdere activiteiten ten voordele van Oye Lena.

Meer info: flyer OYA LENA

Lees meer

Stap voor stap: inschrijven in onze school

 postkaart-2

Lees meer

Aftrap “Warmste” WEEK

banner vasten 2017

Dinsdag 28 maart trapten wij met de lagere afdeling onze “warmste” week af.  Dat de leerlingen zich de voorbije weken van hun beste kant hebben laten zien, bleek meteen uit de vele aanvragen.  Ondertussen blijft onze school-DJ op volle toeren draaien :-).  De compilatie van dinsdag vind je hier.

Lees meer